G.O.O.D Muuusick


Ski feat. Mos Def-Taxi from Creative Control on Vimeo.


 


 

/ O. Semb


....av bara farten

Ja nu går det av bara farten att blogga. En bra syssla när man ligger hemma. Hur som helst har jag kommit på att jag tror att jag behöver en jacka. Jag har hittat två schyssta alternativ från Army of Me som ligger på ett hyfsat pris ändå. De blir nog ganska lagom här i södra Sveriges fjantvinter. Vad tror du om dessa Mr. Dickov?




/ O. Semb

!!!!!!!!!

En finfin kissekatt, Adrienne Bailon




/O. Semb

Tillbaka igen

Nu har jag äntligen tagit mig kraft till att skriva lite igen. Jag har egentligen praktikperiod nu så jag har långa dagar. Men har vaccinerat mig i dagarna och mår lite kasst så jag har stannat hemma nu i 2 dagar. Kul lista du har där Jocke btw! Måste ses sen när du kommer hem. Var och såg New Moon igår...ganska bra film. Men mellanfilmer är alltid lite lama. Säsongens första lussebullar och pepparkakor är också avnjutna vid det här laget och man njuter av lugnet för julstormen nu med lite ATP tennis från London på Tvn. Jag har också lite länktips, musiktips och videos att bjuda på nu när jag är tillbaka:)



skänker den inte lite julstämning så säg?



Här kommer även två goa tips för internetshopping:

http://www.lillasodergatan.com/

http://webshop.herrjudit.se/


/ O. Semb


Uppdatering: Drömlista


Som jag skrev i inlägget som handlade om min drömlista så kommer jag att under tiden att uppdatera min lista med saker som jag kan bocka av och även nya drömmar som jag vill tillägga. Idag är det två nya drömmar.

Mina drömmar:

Lära mig spela gitarr
Bli ninja (en sån i Batman returns)
Kunna sjunga
Kunna dansa (med koregrafer osv)
Kunna spela fotboll tills jag inte tycker det är roligt längre
Resa
Att flytta hem till Sverige
Plugga sjukgymnastik (även lite idrotts pedagogik)
Jobba som sjukgymnast
Se John Mayer live
Uppleva en NFL match live (Amerikansk fotboll)

Sitter just nu på bussen påväg hem till Halmstad för en långhelg. Bara 23 dagar kvar till hemflytt!

Säger även GRATTIS till den sötaste katten i stan, Emelie som fyller 20 idag! Älskar dig!


Stay up

JJE ♦

snook

Jag och Ricki har åkt i samma bil på jobbet och kommit på att vi båda gillar Snook, så vi har skrivit ut texterna till 5 låtar och kommit överrens om att vi ska lära oss dem utantill innan jag flyttar hem. Detta är en av dem. Kommer du ihåg oscar när vi var och kollade på snook på B&B? Det va grymt :) Btw någon som vet vart de tagit vägen?
 


Snook - Kommer ifrån

Stay up

JJE ♦

vad fan ska man önska sig i julklapp?


Någon som har några tips nu när morsan börjat tjata? Förutom en rakapparat :)



Philips Bodygroom min ända önskan än så länge...

Stay up

JJE ♦

Julstämmning ska det bli!

Jag och Emelie har bestämt oss för att våra sista dagar i Norge så ska vi ha lite julstämmning. Vi ska gå upp i tid varje morgon och kolla på julkalenderna, med tända ljus och äta frukost. Hon överraskade mig med en present för några dagar sen. De paketet låg det två julstrumpor som man hade när man var liten och som mamma varje advent la ner en liten julklapp. De ska vi 1:a advent hänga upp på väggen för att se om vi får några paket :)




Ni kan nog lista ut vilken som är vems :)

Stay up

JJE ♦


Tidsband

Jag och Emelie har hemlängtan så därför har vi gjort ett tidsband där vi klipper av en ruta för varje dag som går på så sätt känns det som att tiden går fortare och vår motivation och längtan stärks. Vi har även satt upp lite delmål på vägen t.ex. när jag ska lämna in min uppsägning, 1:a advent osv.




Bara 34 dagar kvar nu :D

Stay up

JJE ♦


Drömlista


För ett tag sen började jag läsa en bok som Mia Törnblom skrivit som heter Självkänsla nu!
I den får man bland annat lära sig skillnaden på självförtroende och självkänsla. Tror inte att de flesta verkligen vet vad skillanden är. Klockan är 01.02 så jag pallar inte dra skillnader osv, men boken innehåller också övningar som ska stärka ens självkänsla t.ex. "Jag är bra-boken", motivations övningar osv. Läs boken så kommer ni fatta vad detta är.

Boken är nog till för både de med bra och dålig självkänsla, för som jag skrev i början tror jag inte riktigt att folket vet skillnaden på själförtroende och självkänsla. Man vet nog inte om man har låg eller hög självkänsla. När jag började läsa boken gick jag in med en inställning att jag inte hade alls hög självkänsla, vilket visade sig inte stämma helt. Det var många exempel av låg självkänsla som togs upp i boken, men jag kände inte att jag betedde mig så eller kände så som hon beskrev (för det mesta), så detta gjorde mig motiverad att fortsätta läsa och testa på olika övningar, så jag provade på "Jag är bra-boken" under en tid. Ska jag vara ärlig så är jag för lat att varje kväll skriva ner minst 3 meningar under kategorierna bra, tack och hjälp, men under den tiden jag gjorde det så blev jag väldigt motiverad och la märke till mycket som jag gjorde bra, som jag var tacksam för och saker som jag inte skulle behöva grubbla över när jag sov (skrev jag under kategorin hjälp). Men som sagt så är jag för lat för detta :)

Kände att jag var tvungen att berätta lite om boken först innan jag gick in på det jag egentligen skulle skriva om i detta inlägget, nämligen en övning från boken som handlar om personlig utveckling, som överskriften lyder "Drömlista". Det innebär att jag ska skriva ner alla mina drömmar, oavsett hur töntiga eller svåruppnådda dessa är just för att jag hela tiden ska ha något att sträva efter, så att min utveckling aldrig stannar upp. Utan drömmar så tror jag att man lätt stannar upp. 

Mina drömmar:

Lära mig spela gitarr
Bli ninja (en sån i Batman returns)
Kunna sjunga
Kunna dansa (med koregrafer osv)
Kunna spela fotboll tills jag inte tycker det är roligt längre
Resa
Att flytta hem till Sverige
Plugga sjukgymnastik (även lite idrotts pedagogik)
Jobba som sjukgymnast

Jag kommer bocka av och även lägga till fler när jag kommer på. Mia Törnblom rekomenderar att kolla till sin drömlista var 6:e månad för att se hur man ligger till.

Nu orkar jag inte mer, klockan står på 02.13 (1 timme o 10 min på ett inlägg...) blev lite mer än jag tänkte :)

Stay up

JJE ♦


sorry korre :)


Nu fick jag en spark i röven av Oscar och så lätt fick man tillbaka lite inspiration för att orka :)

En liten update om livet:
- 40 dagar kvar till hemflytt från Oslo, sjukt underbart
- En vecka kvar tills att jag levererar in min uppsägning
- Nästa fredag är det dags för den fetaste lönen hittills
- Har hemlängtan
- Saknar min bror, faktiskt :p (befinner sig i Costa Rica)
- Dags att göra sig av med lägenheten
- Kommit in i en vinterdvala, sjukt trött hela tiden.
- Snart ska jag och Emelie boka resa till Usa osv.
- Kärare än någonsin

Så en liten update om vad händer hos mig.

Och så har Milan vänt sin tråkiga inledning av säsongen, senast 2-1 mot Lazio. Verkar som att Ronnie börjar komma igång nu.

Nu är det kos med sjejen som gäller, sorry för svackan oscar, men som både du och jag sagt det händer ju alla även i AA :D

Stay up

JJE ♦


Wale


RSS 2.0